Well Done!

 

This slideshow requires JavaScript.

I very rarely comment on other Interiors Designers work but I’ll take an exception to this project completed by Beige Design, because I love their process.

Taking ‘line’ and ‘lime‘ as the representation of dynamics, young and energetic to respond to the design brief, designer creates this 15000 sq. ft. lifestyle space with a concept of sustainability and continuity.

Backdrop of the reception is a lime color wall with a front layer of translucent recycled resins panel, the embossed lines on the panel are just like the light beams dashing around to embrace the space speedily. A clean white high-gloss paint reception island landed on the reconsistute stone flooring create a contrast to the backdrop.

Beams of white dashing lines are running throughout the white ceiling and extending to the surrounding space with dynamics. The relaxation zone adjacent to the reception is set on a lime on lime color tone from furniture to carpet that emphasizes the young and rejuvenated brand essence by overviewing the Victoria harbor. Fabric sofas are designed with rounded ends to offer a comfortable and warm mood to welcome customers.

Lines lead the way when the customer is walking into the treatment area. Following the dashing line pattern on the reception backdrop and ceiling, lines continue to take the lead in the corridor where product display shelves with LED lightings were lining up on the wall. The wall on the opposite side of the corridor is echoing with a long piece of line artwork. Lines in different forms are spreading around to keep the dynamics in the space.

Privilege is a special key attracting the young customers. Treatment rooms in this skin care center are specially designed as a multifunctional room that is capable to perform as a cosmetic room, an entertainment room as well as a treatment room to fit with their needs. Where a ‘line’ sliding picture is designed to cover the mirror on top of the cosmetic table. This tricky design helps to prevent the reflection inside the room during laser treatment is in operation. Catching the flow, the high gloss paint wall panels are set as subtle line features to lead the flow. Where the table is connecting to the seating, basic counter top is connecting a hanging cabinet demonstrating the concept of ‘continuity’, all the things are getting connected and bringing forth into other space.

Now here is a design firm that did exceptional programming understanding their client’s business objectives and how they want their customers to feel. A key to creating great interiors is understanding the psychology behind their needs and ensuring that they are met. I’m not sure what the demographics of the company’s clientele (they say young), but this is a spa where I would feel comfortable and just looking  at the splashes of lime would instantly rejuvenate my spirit. I love how they use the subtle visualization of lines as a guide through the space.

Well done Beige!

R/T Contemporist

 

 

Advertisements
This entry was written by Ray-Lee and published on October 4, 2012 at 12:57 pm. It’s filed under Art & Design, Contemporary Design, Innovative design, Interior Design, Modern Design and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

5 thoughts on “Well Done!

  1. Pingback: Homepage

  2. Pingback: מדבקות בגלילים

  3. Pingback: here

  4. Pingback: Related Site

  5. Pingback: Michigan

Questions, thoughts, comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: